S
ahilden dağlara tırmanıp kalabalıkları geride bıraktıkça, tertemiz bir sessizlik insanın içine işliyor. Gökte süzülen şahin, çam ormanların kokusu Darıdere’nin ilk müjdeleri.
İşletme 100 dönümlük bir araziye yayılmış, dile kolay. Burası eski devlet fidanlığı iken özelleşmiş ve Ramazan Bey’in olağanüstü çabaları ile hayat kazanmış. Ayrıca 40 bin dönümlük bir avlak alanı da var.
Türkiye’nin en sıra dışı konaklama işletmelerinden biri. Çevreye uyumlu, tamamen ahşaptan 10 geniş odalı ve konforlu otel en nihayet bu sene açıldı, bir türlü ‘aşılamayan’ yerel bürokratik sorunlar halloldu. İşletme sahiplerinin şevklerini ve pes etmemelerini yürekten takdir ediyoruz. Yanı sıra alternatif konaklama yerleri mevcut. İsteyene gece ampul ile aydınlatılan çadır, isteyene tam teşekküllü karavan. Bitişikte ortak kullanımlı tertemiz WC/ Banyo. Muhteşem doğa sizi mutlu ediyorsa doğru yerdesiniz. Standart arayışları olan konuklar bu ıssızlıktan ürkebilir, onlara önerimiz şahane bir ızgara yiyin, yolunuza devam edin.
Havuzda yüzmektense az ötedeki derenin doğal buz gibi göletine atlamak buranın en keyifli anı. Adeta İda dağının tanrıçası Venüs’ün gizli banyosu! Patikalardan çevredeki şelalelere ulaşılıyor.
Organik sebze bahçesinde domates biber gani, gani.
(Yazan: Müjde Tönbekici son ziyaret: Eylül 2009)
Özellikler:Kent dışı doğada yerleşim • Güzel bahçe • Yaz-kış açık
Konum:Ormanda • Dağda • Nehir kenarı
Restoran:Akdeniz/Ege mutfağı • Deniz ürünleri
Çocuk politikası:Çocuk kabul edilir
İnternet bağlantısı:İnternet yok !
Aktiviteler:Doğada yürüyüş imkanı
Evcil hayvan politikası:Sadece bahçede kabul edilir