T
arihi Birgi kasabasının merkezinde, dere boyunda, derli toplu ve sevimli aile pansiyonu. Bahçesi dev çınarların altında. Bina, önünde verandası olan tek katlı güzel bir köy evi. Odalar abartısız köy atmosferli. Yerler cilalı ahşap. Pabuçlar çıkarılıp giriliyor.
Sahipleri Birgili tatlı bir aile. Baba pansiyonuna profesörlerin gelmesinden gurur duyan cana yakın bir köylü amca. Anne, öyle böyle değil, nefis otlu börek yapan bir köylü teyze. Evleri başka yerde. Daha çok genç oğulları ilgileniyor.
Sağda, solda, yaşlı Osmanlı konakları. Akıllı birinin el atacağı günü bekliyor.
Birgi, Ege bölgesinin keşfedilmeyi bekleyen tarihi hazinelerinden biri. Sessiz, sakin, biraz küskün bir yer. Yeşili bol. Pansiyondan az ileride Çakıroğlu Konağı: galiba Türkiye'nin en güzel tarihi konağı. 19. yy başından kalma. Aydınoğlu Mehmet Bey camii meşhur. Kündekari paha biçilmez mimber ve hutbe kapısı iki de bir çalınıp geri dönüyor.
Biraz daha devam edilirse 1100 metre rakımlı Gölcük Yaylasına çıkılıyor. Bir göl etrafında nefis bir doğa parçası.
Özellikler:Kredi kartı kabul ediliyor • Geleneksel mimari • Güzel bahçe • İnternet var • Yaz-kış açık
Konum:Köy içinde
Restoran:İstek üzerine yapılır • Yöresel
Çocuk politikası:Çocuk kabul edilir
İnternet bağlantısı:Her yerde var
Aktiviteler:Doğada yürüyüş imkanı • Bisiklet
Evcil hayvan politikası:Kabul edilmez
Son yapılan yorum
-
CANAN MİNE
-
İstanbul
-
-
2009 yaz
- verdiğin paraya
değdi mi?
9
Ege tatilimizde kaldığımız en temiz, en sıcak mekan. Lüksün olmadığı bir yerde bu kadar rahat etmenize mükemmel ev sahipleri neden oluyor. O kadar içten ve sıcak bir ortam ki sadece Birgi'ye bu sene tekrar gideceğiz. Aydın, Birgi'yi en güzel şekilde geliştirmek için canla başla çabalayan böyle bir ailenin pansiyonu olduğu ve Birgi'de kalma fırsatı verdikleri için çok teşekkürler.